Voorburg - Leidschendam - Zoetermeer
T: 070-3853478 E: info@psycoaching.nl

Vergoeding en werkwijze.

1

Verschillende verenigingen

De vergoeding van de consulten bij PsyCoaching is afhankelijk van de registraties die de praktijk heeft en de beroepsverenigingen waarbij wij aangesloten zijn. Wij zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut van Psychologen, de Nederlandse Vereniging voor Seksuologie en de Beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten. 

Meer informatie over vergoedingen kunt u in de tekst hieronder lezen.

Nederlands Instituut van Psychologen
Nederlandse Vereniging voor Seksuologie
Beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten
logo_1
logo_1
logo_1

Vergoedingen

Bij PsyCoaching kunt u de consulten vergoed krijgen uit de basisverzekering en de aanvullende verzekering afhankelijk van uw hulpvraag en klachten. Hieronder zullen we kort toelichten hoe dit geregeld is. Leest u de tekst alstublieft zorgvuldig door. Als u nog vragen heeft kunt u altijd ons bellen of mailen.

Vergoeding uit de basisverzekering
Mocht u aanspraak willen doen op vergoedingen vanuit de zorgverzekeraar, kan dat voor de meeste psychologische klachten. Ook relatieproblemen en seksuele klachten kunt u vanuit de basisverzekering in onze praktijk vergoed krijgen. De vergoeding van uw behandeling is afhankelijk van uw klachten, hulpvraag en aanmeldreden. Wij bespreken de vergoeding van uw behandeling in persoonlijk gesprek over uw aanmeldreden op het moment dat u zich aanmeldt via het contactformulier en voordat de intake plaatsvindt.

Wij bieden behandelingen aan die vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering en vanuit de basisverzekering in de Basis GGZ. Wij bieden geen behandeling aan in de Specialistische GGZ.

De hoogte van vergoeding is afhankelijk van uw persoonlijke zorgpolis. Wij werken contract-vrij. Dit betekent dat wij niet gebonden zijn aan de eisen van de zorgverzekeraars. Doorgaans wordt 75% tot 100% van de behandeling vergoed. Indien u een volledige vrije keuze restitutiepolis heeft afgesloten krijgt u 100 % vergoed. 

Indien u zelf navraag wilt doen bij uw zorgverzekeraar kunt u aan hen vragen hoeveel procent u vergoed krijgt van een behandeling in de Basis GGZ bij een contract-vrije BIG-geregistreerde psycholoog. Wij hebben als praktijk een goed gekeurd kwaliteitsstatuut. Dit is belangrijk voor de zorgverzekeraar om te weten.

Indien u vergoeding uit de basisverzekering wenst, houdt u er dan wel rekening mee dat er eerst aanspraak wordt gedaan op uw eigen risico. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding uit de basispolis dient u tevens in het bezit te zijn van een verwijsbrief van de huisarts of medisch specialist.

In de onderstaande gevallen kunt u ook de behandeling vergoed krijgen uit de aanvullende verzekering.

 • Uw klachten of hulpvraag komen niet in aanmerking voor vergoeding uit de basisverzekering
 • U heeft geen verwijsbrief 
 • U wilt uw eigen risico liever niet aanspreken

Hieronder geven wij u meer informatie over de vergoeding uit de aanvullende verzekering

Vergoeding uit de aanvullende verzekering
De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel per consult van de zorg die valt binnen de aanvullende verzekering. Deze vergoeding is afhankelijk van uw polis. Onze registratie bij de beroepsvereniging NVPA is hierbij van belang.
PsyCoaching is ook aangesloten bij het RBCV (Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg) en is opgenomen en in de ‘Vergelijk en Kies’ zorggids. Wij raden u aan het uitgebreide overzicht van de vergoedingen te raadplegen op de site van het NVPA.

Klik op deze link NVPAvoor een overzicht van de vergoeding uit de aanvullende verzekering.

De registratie bij de NVVS zorgt bovendien voor vergoeding vanuit een aantal aanvullende pakketten bij de volgende zorgverzekeraars:
VGZ, Univé, IZA, Nedasco/VGZ, UMC, United Consumers/VGZ, De Goudse, Salland Zorg en Salland Zorg Direct, Zorg en Zekerheid.

PsyCoaching is aangesloten bij de volgende drie beroepsverenigingen:

 • Nederlands Instituut van Psychologen
 • Nederlandse Vereniging voor Seksuologie
 • Nederlands Verbond van Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen

Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust. Wij zoeken het graag voor u uit!

Overige informatie
Overige informatie over de onderstaande onderwerpen kunt u hier vinden in onze algemene informatiebrief.

 • Werkwijze
 • Tarieven en kosten therapie en coaching 
 • Annuleringsbeleid
 • Betaling en vergoeding
 • Klachtenregeling 
 • Exclusiecriteria

Meer informatie over de mogelijkheden om in aanmerking te komen voor vergoeding van uw consulten kunt u hier vinden.

Heeft u naar aanleidingen van het lezen van de informatiebrieven hierboven nog vragen?

Bel of mail ons gerust! Wij zijn helaas niet altijd telefonisch bereikbaar omdat we veel in gesprek zijn.
Wij raden u aan om het contactformulier in te vullen op de pagina ‘contact’.

Back to Top