Voorburg - Leidschendam - Zoetermeer
T: 070-3853478 E: info@psycoaching.nl

Vergoeding.

1

Verschillende verenigingen

De vergoeding van de consulten bij PsyCoaching is afhankelijk van de registraties die de praktijk heeft en de beroepsverenigingen waarbij wij aangesloten zijn.
Deze beroepsverenigingen hebben contracten afgesloten met de zorgverzekeraars.
Voor vergoeding van de consulten bij PsyCoaching hoeft u in de meeste gevallen niet uw eigen risico aan te spreken.
Indien u verwezen wordt voor een behandeling in de Basis GGZ zijn er andere mogelijkheden voor vergoeding. Meer informatie kunt u in de tekst hieronder lezen.

Nederlands Instituut van Psychologen
Nederlandse Vereniging voor Seksuologie
Beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten
logo_1
logo_1
logo_1

Vergoedingen

Bij PsyCoaching kunt u de consulten vergoed krijgen uit de basisverzekering en/of de aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van uw hulpvraag / klachten. Hieronder zullen we kort toelichten hoe dit geregeld is. Leest u de tekst alstublieft zorgvuldig door. Als u nog vragen heeft kunt u altijd ons bellen of mailen.

Vergoeding uit de basisverzekering
Dit betreft vergoeding voor de meeste psychologische klachten. Doorgaans wordt 75% tot 100% van de behandeling vergoed. Deze vergoeding is afhankelijk van uw persoonlijke zorgpolis. Hierdoor kan de hoogte van uw vergoeding variëren. Voor de exacte hoogte van uw vergoeding verwijzen wij u naar uw zorgverzekeraar, deze kan u duidelijkheid geven aan de hand van uw eigen polis.
Indien u een volledige vrije keuze restitutiepolis af heeft gesloten, is de kans groot dat u ook 100% vergoed krijgt.
Houdt u er wel rekening mee dat er eerst aanspraak wordt gedaan op uw eigen risico.
Om in aanmerking te komen voor een dergelijke vergoeding van uw behandeling dient u tevens in het bezit te zijn van een verwijsbrief van de huisarts.

Vergoeding uit de aanvullende verzekering
De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel per consult van de zorg die valt binnen de aanvullende verzekering. Deze vergoeding is afhankelijk van uw polis. Onze registratie bij de beroepsvereniging NVPA is hierbij van belang.
PsyCoaching is ook aangesloten bij het RBCV (Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg) en is opgenomen en in de ‘Vergelijk en Kies’ zorggids. Wij raden u aan het uitgebreide overzicht van de vergoedingen te raadplegen op de site van het NVPA.

Klik op deze link NVPA voor een overzicht van de vergoeding uit de aanvullende verzekering.

De registratie bij de NVVS zorgt bovendien voor vergoeding vanuit een aantal aanvullende pakketten bij de volgende zorgverzekeraars:
VGZ, Univé, IZA, Nedasco/VGZ, UMC, United Consumers/VGZ, De Goudse, Salland Zorg en Salland Zorg Direct, Zorg en Zekerheid.

PsyCoaching is aangesloten bij de volgende drie beroepsverenigingen:

  • Nederlands Instituut van Psychologen
  • Nederlandse Vereniging voor Seksuologie
  • Nederlands Verbond van Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen

Heeft u vragen? Bel of mail ons gerust. Wij zoeken het graag voor u uit!

Back to Top