Oude Middenweg 31-53, Den Haag
E: info@psycoaching.nl

Seksuele klachten.

1

Seksuele klachten

PsyCoaching is gespecialiseerd in het behandelen van seksuele klachten. Onze seksuologen zijn vanuit een biopsychosociaal model opgeleid. Dit betekent dat zij kennis hebben van lichamelijke, psychologische en sociaal-culturele aspecten die bij seksuele klachten komen kijken.

Voorlichting en Onderwijs

U kunt bij ons ook terecht voor seksuele voorlichting en onderwijs.
Voorlichting en Onderwijs

Voorlichting en Onderwijs

U kunt bij ons ook terecht voor seksuele voorlichting en onderwijs.
Voorlichting en Onderwijs

Lees hieronder meer over onze aandachtgebieden en onze werkwijze.

Enkele aandachtsgebieden

Hieronder zijn enkele aandachtsgebieden genoemd.

 • Geen of minder zin in vrijen
 • Verschil in seksueel verlangen tussen u en uw partner
 • Geen opwinding voelen of lichamelijk niet
  (voldoende) opgewonden raken
 • Pijn bij het vrijen
 • Te snel, vertraagd of niet tot orgasme komen
 • Vaginisme of angst voor gemeenschap
 • Ontevredenheid m.b.t. uw seksuele relatie
 • Vragen m.b.t. de seksuele oriëntatie (homo-/biseksualiteit)
 • Vragen over genderidentiteit
  (transgenders, transseksuelen)
 • Seksverslaving
Niet alle aandachtsgebieden staan genoemd. Wij realiseren ons ook dat veel mensen niet precies weten welke hulp ze nodig hebben. We onderzoeken graag met u hoe we u het best kunnen helpen. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Werkwijze

Om goede seksuologische zorg te kunnen bieden werken wij indien nodig en gewenst samen met: bekkenfysiotherapeuten, gynaecologen, urologen en dermatologen uit de regio.

In de therapie en coaching ligt de nadruk op het leren begrijpen van ingesleten patronen in het denken, het gevoel en/of het gedrag waar men hinder van ondervindt. Het gaat hierbij niet alleen om de persoon zelf, maar ook om de omgeving waarin de persoon leeft. Er zal aandacht zijn voor de persoonlijke geschiedenis van de cliënt in relatie tot het hier en nu. De psycholoog en coach geeft hierin aanwijzingen om de cliënt op weg te helpen deze patronen te doorbreken en oplossingen te vinden.

Wij bieden face-to-face contacten, maar kunnen ook therapie en coaching op afstand bieden via beeldbellen. Bovendien hebben we ook een uitgebreid aanbod van behandelmodules die u online kunt volgen op uw eigen tempo vanuit huis.
Nadat wij de contactgegevens van u hebben ontvangen, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Na dit gesprek zal er in samenspraak met de cliënt besproken worden wat een passend behandeling of coachingstraject zou kunnen zijn. U bent echter niet verplicht om na de intake gebruik te maken van ons aanbod.

Back to Top