Oude Middenweg 31-53, Den Haag
E: info@psycoaching.nl

Relatietherapie en Gezinstherapie.

1

Relatietherapie en Gezinstherapie

Bij PsyCoaching werken relatietherapeuten en gezinstherapeuten. Mensen hebben de behoefte om zich te verbinden met elkaar. Het hebben van betekenisvolle warme relaties waarin men zich geliefd, gerespecteerd en gewaardeerd voelt is van belang voor je levensgeluk. Op het moment dat er zich problemen voordoen in de relatie met uw partner, kind, ouder of vriend(in) of collega, kunt u hier erg veel last van hebben. Om u te helpen de kwaliteit van deze relaties te verbeteren kunt u bij ons terecht voor relatietherapie en gezinstherapie. Hieronder zijn enkele aandachtsgebieden voor de relatie- of gezinstherapie genoemd.

Hulp bij opvoeden

U kunt bij ons ook terecht voor hulp bij opvoeden.
Hulp bij opvoeden

Hulp bij opvoeden

U kunt bij ons ook terecht voor hulp bij opvoeden.
Hulp bij opvoeden

Lees hieronder meer over onze aandachtgebieden voor de therapie en onze werkwijze.

Enkele aandachtsgebieden

Hieronder zijn enkele aandachtsgebieden voor de relatietherapie en gezinstherapie genoemd.

 • Je onvoldoende geaccepteerd, gerespecteerd
  of begrepen voelen
 • Communicatieproblemen, zoals niet goed
  naar elkaar luisteren
 • Onvoldoende openheid en eerlijkheid naar elkaar
 • Problemen met vertrouwen
 • Niet goed kunnen omgaan met conflicten en onenigheden in uw relatie of gezin.
 • Problemen in het uiten van wensen, grenzen,
  tonen van affectie etc.
 • Onenigheden over de opvoeding van uw kinderen.
 • U heeft begeleiding nodig bij een
  relatiebreuk / echtscheiding.
 • Leren omgaan met de psychische klacht van
  uw partner of kind.
 • Problemen met anderen dan uw partner, zoals met uw kinderen (schoon)ouders of andere familieleden
Niet alle aandachtsgebieden staan genoemd. Wij realiseren ons ook dat veel mensen niet precies weten welke hulp ze nodig hebben. We onderzoeken graag met u hoe we u het best kunnen helpen. Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Werkwijze

In de therapie en coaching ligt de nadruk op het leren begrijpen van ingesleten patronen in het denken, het gevoel en/of het gedrag waar men hinder van ondervindt. Het gaat hierbij niet alleen om de persoon zelf, maar ook om de omgeving waarin de persoon leeft. Er zal aandacht zijn voor de persoonlijke geschiedenis van de cliënt in relatie tot het hier en nu. De psycholoog en coach geeft hierin aanwijzingen om de cliënt op weg te helpen deze patronen te doorbreken en oplossingen te vinden.

Wij bieden face-to-face contacten, maar kunnen ook therapie en coaching op afstand bieden via beeldbellen. Bovendien hebben we ook een uitgebreid aanbod van behandelmodules die u online kunt volgen op uw eigen tempo vanuit huis.
Nadat wij de contactgegevens van u hebben ontvangen, wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek. Na dit gesprek zal er in samenspraak met de cliënt besproken worden wat een passend behandeling of coachingstraject zou kunnen zijn. U bent echter niet verplicht om na de intake gebruik te maken van ons aanbod.

Back to Top